Katt og hund

Kort om kloklipp

Kloklipp er en viktig del av den jevnlige pleien. For lange klør gir økt risiko for klobrudd eller for at en forvokst klo skal vokse seg inn i tredeputen, ofte med stygge og smertefulle sår som en følge av dette.

 

Pets gir tips: «En stødig hånd og en god klotang, tillegg til ro, ros – og belønning til slutt!» Generelt kan man si at klørne bør klippes rundt hver 7.-14. dag, men kloveksten er individuell, akkurat som slitasjen, så noen trenger kloklipping oftere – og andre sjeldnere.

Hardtarbeidende hunder holder noen ganger klørne sine i en fin lengde bare gjennom slitasje. Klørne på siden av poten kan trenge klipping oftere enn de andre, ettersom de ikke slipes naturlig når dyret går. Mange hunder tolererer at man klipper klørne deres, men noen kan være redde for labbene. Det er best å trene valpen til kloklipping så tidlig som mulig slik at det blir en del av hverdagen.
Skaff deg en god kloklippe tang. Venn hunden til å klippe negler fra den er liten. Det gjør den trygg i situasjonen og ikke minst enklere for deg.
Klikker du nedenfor kan du kikke på en av våre beste klotenger:
Se på Klotang 13cm Rød Millers

Er hunden din utrygg og urolig når den skal klippe klør, pusse tenner eller besøke dyrlegen. Vi har produktene som kan hjelpe deg. Sjekk ut mulighetene fra Pet Remedy.
Se alle produktene fra Pet Remedy

Kilde: Anicura.no