Nyheter

Litt om fôr til valp

Når du har fått deg ny valp er det viktig at den også blir kjent med øvrige familie medlemmer og husets daglige rutiner. Å velge riktig fôr til valpen din er viktig, akkurat som når du kjøper mat til babyen din. Ernæringen fôret gir i valpestadiet legger fundamentet for et langt og sunt liv.

*Artikkelen er sakset fra eukanuba.no

Å ha hund er et stort ansvar og gir masse glede i livet. Å trene valpen med engang dere får den hjem er også viktig. Rikitg atferd er viktig, men å bruke tid på sosialisering, gi den omsorg, tryyghet og kjærlighet er også viktig for å skape trygge rammer for valpen.

For å sørgefor at valpen utvikler seg riktig viloppdretteren din ha avvent valpen fra morsmelken og gitt den et komplett og balansert kosthold, som Eukanubavalpefôr.

Se etter kvalitets fôr til valpen din.

Valper har andre næringsbehov enn voksne hunder. Det er viktig at du velger et valpefôr av høy kvalitet. Animalsk protein er viktig og er kroppens byggesten og gir valpen de næringstoffene den trenger for en sunn vekst og utvikling. Velg et valpeôr som inneholder animalske proteiner.

Hva bør et valpefôr inneholde?

 • Animalske proteiner av høy kvalitet – som støtter en sunn vekst og utvikling.
 • DHA fremmer læringsevnen
 • Balansert med fibre som sukkerbete, prebiotiske fibre som bidrar til en sunn fordøyelse.
 • Omega-6- og omega-3-fettsyrer(for å holde huden sunn og valpens pels blank)
 • Antioksidant, som vitamin E (for å støtte valpens naturlige forsvar)

Ulike valper, ulikt valpefor

Valper vokser aller raskest i livets første seks måneder og bruker nesten dobbelt så mye energi som voksne hunder. Valper har ikke mage kapasitet til å spise nok på ett måltid.

 • Små raser utvikler seg raskere og krever mer protein, fett og fosfor.
 • Valper av store raser må få et fôrmed en lavere konsentrasjon av næringsstoffene for at de skal kunne vokse langsommere. Valper av store raser vokser helt frem til de er 24 måneder gamle.
 • Mellomstore raser må få et fôr som ligger et sted midt imellom.

Tips til fôr av valp

Her er noen gode råd for

 • Gi riktig mengde fôr Valper har ikke magekapasitet til å spise nok på ett måltid.  Derfor er det viktig at den daglige fôrmengden deles på 3 måltider til 6-månedersalderen, fulgt av 2 måltider per dag i resten av valpeperioden.
 • Fjern matskålen etter at de har hatt en sjanse til å spise i 30 minutter. Unngå at den spiser for mye
 • Valpen skal alltid ha tilgang til friskt vann.
 • Sjekk vekten til valpen regelmessig ved å bevege hendene langs sidene på valpen. Du skal kunne kjenne ribbeina til valpen. Videre bør du også kunne se valpens midje hvis du ser på den ovenfra eller fra siden. Hvis du er bekymret for at valpen din er overvektig eller undervektig er det lurt å ta den med til veterinæren for en sjekk.
 • Husk at EUKANUBA valpefôr er komplett og balansert som ivaretar deres næringsbehov Adding anything else to their diet can interfere with the absorption of minerals in their food.

Hvis du er bekymret for noen aspekter av valpens fôring eller vekten, ta dem til din vet for en sjekk opp.

Når skal jeg bytte til voksen fôr?

Valpefôr gir valpen din de næringstoffene den trenger når den er i vekst. Når tiden er inne til å gå over til voksenfôr,velg gjerne voksenfôr av det sammemerket den ble fôret med som valp. Ved å gjøre det er man sikret at den fårde samme ernæringsmessige fordelene den hadde som valp, og overgangen fravalpefôr til voksenfôr går også lettere.

Når du skal bytte til voksen fôr avhenger av rase størrelse. Ser vår oversikt her:

 • Valper av toy og små raser mellom 9-12 måneder
 • Mellomstore raser rundt 12 måneder
 • Store raser mellom 12 og 15 måneder
 • Ekstra store raser fra 24 måneder

For store og ekstra store raser, kan hunden din se voksen ut, men det er fortsatt i vekst.

Junior hundefôr

Vi i EUKANUBA forstår at ulik størrelse har forskjellig næringsbehov Derfor har vi utviklet Developing Junior fôr– et overgangsfôr for store raser mellom valp og voksen.

Junior fôr inneholder alle de viktige næringstoffene som hunden din trenger. DHA for mer læringsville valper og animalske proteiner av høy kvalitet. Junior sikrer at store hunder vokser i riktig tempo og gir ekstra støtte til utvikling av skjelletet.

Hunden din må et komplett og balansert fôr som gir den de næringstoffene den trenger i ulike livsstadier. Det vil bidra til å støtte en opptimal kondisjon, ha en sunn vekst og utvikling gjennom hele livet. Når tiden er inne til å gå over til voksenfôr, velg gjerne voksenfôr av det samme merket den ble fôret med som valp. Ved å gjøre det er man sikret at den får de samme ernæringsmessige fordelene den hadde som valp, og overgangen fra valpefôr til voksenfôr går også lettere.